• ZENIT V STROJÁRSTVE - 1. miesto

            30. 11. 2023

            Dńa 29.11.2023 sa uskutočnilo na SOŠ TaS v Brezne krajské kolo, 24.ročník súťaže ZENIT v strojárstve. Našu školu reprezentoval študent druhého ročníka odboru 2413 K mechanik strojov a zariadení ADAM TOMŠÍK v kategórii R ( ručné opracovanie ), ktorá pozostáva z teoretickej (test na PC) a praktickej časti (výrobok). Adam na krajskom kole nesklamal a  získal 1.miesto.  Budememu držať palce na celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční v dňoch 18. - 21.marca 2024 v Banskej Bystrici.

             

          • PREVENCIE NIE JE NIKDY DOSŤ - DROGY!

            23. 11. 2023

            Dňa 22.11.2023 do našej školy nečakane zavítali príslušníci vojenskej polície s interaktívnou prednáškou o drogách a závislostiach. Študenti mali možnosť dozvedieť sa viac o škodlivosti tabakových výrobkov, drôg a závislostiach. Príslušníci vojenskej polície si so sebou priniesli aj dvoch cvičených psov, ktorí sú cvičení na hľadanie nebezpečných látok.V rámci tejto prednášky si niektorí dokonca vyskúšali odber odtlačkov a mohli vidieť názornú ukážku vyhľadávania výbušnín. Po prednáške mali študenti možnosť nahliadnuť do kufríka na odber pachových stôp či pýtať sa otázky.

            Tešíme sa na ďalšiu nečakanú návštevu, ktorá zistí ...

          • BURZA SŠ

            16. 11. 2023

            Dnes sa konala pre žiakov ZŠ v Dome kultúry v Revúcej Burza stredných škôl. Predstavitelia SŠ z blízkeho aj ďalekého okolia predstavili svoju ponuku študijných a učebných odborov na školský rok 2023/2024. Veríme, že aj naši žiaci zaujali  prezentáciou našej školy a výrobkami a prácami, ktoré predvádzali.

            Ďakujeme im za ich aktivitu a prezentovanie.

          • WORKSHOP TECHNIKY - 3.deň

            16. 11. 2023

            Tretí deň mal slávnostnú atmosféru. Privítali sme na prednáškach dvoch našich úspešných žiakov: Ing. Petra Fráka, ktorý je zamestnancom VSD a. s. Košice a zároveň prednášajúcim na STU Košice a prof. Ing Miloša Poliaka PhD, dekana fakulty Fakulty prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov zo Žilinekej univerzity. Okrem ich spomienok zo školských lavíc na našej škole porozprávali žiakom o niektorých novinkách z vedy a techniky z oblasti, v ktorej pôsobia, o ich životnej ceste a o možnostiach štúdia na VŠ, na ktorej pôsobia. 

            Po prednáške si s bývalými učiteľmi zaspomínali na čas strávený v našej škole.

            Vyhodnotením všetkých aktivít a odovzdaním cien sme Workshop techniky ukončili slávnostnou Cechováciou, na ktorej sme žiakov prvých ročníkov privítali do Cechu remeselníkov. Po prečítaní Cechovacej listiny prváci zložili slávnostný sľub. 

            Ako dopadli jednotlivé aktivity? Prečítajte si výsledkovú listinu.

             

            VÝSLEDKOVÁ LISTINA – WORKSHOP VEDY A TECHNIKY

            1. DIY MASTER – Domáci kutil – vyhodnotil sa najzručnejší žiak z každej prváckej triedy:
              1. I.A MSZ – Betyár Alexander
              2. I.MEL – Pollák Adrián
              3. I.B – Horváth Dávid
              4. I.U Samko Rudolf

                   2. ZENIT V ELEKTROTECHNIKE  

                           1. miesto- Alexa Ján

                           2. miesto- Žiga Andreas

                           3. miesto Horváth Tomáš

             

                   3.  ZENIT V STROJÁRSTVE

                                1. miesto Adam Tomšík

             

                  4. AKTIVITY Z MATEMATIKY A FYZIKY

                               Najaktívnejší žiaci z II. A: Krucsko Csaba, Žiga Andreas a Richard Laco

             

                  5. PRVÁCKY FUTBAL

                                1. miesto – I.A

                                2. miesto – I.B

                                3. miesto – I.U

             

                 6. MAJSTER MURÁR – 1. miesto – tím zložený: Marek Takáč+ Horváth František+ Horváth Kristián

          • WORKSHOP TECHNIKY - 2.deň

            16. 11. 2023

            Streda bol dňom, kedy okrem súťaži Majster murár sa žiaci zo všetkých odboroch rozpŕchli po exkurziách v okolí Revúcej. Navštívili prevádzky v nasledovných firmách: SMZ a. s. Jelšava, Slovmag a.s.  Lubeník, Herman Slovakia Production s.r.o. Revúca, Combin Revúca a rôzne stavby o okolí Revúcej.

            SMZ a. s. Jelšava

          • WORKSHOP TECHNIKY - 1.deň

            15. 11. 2023

            Ako ste určite čítali, tieto dni sú na našej škole venované VEDE A TECHNIKE. V súvislosti s tým sa neučí, ale sa konajú pre žiakov rôzne zaujímavé aktivity a súťaže. Fotografiami Vám priblížime to, čo sa udialo prvý deň. Všetky súťaže budú vyhodnotené vo štvrtok, v deň Cechovácie prvákov.

            1. aktivita- súťaž DIY MASTER - úlohou žiakov bolo vyrobiť z dreva drevené ozdoby na vianočnú výzdobu: domčeky, stromčeky, srdiečka apod.

            2. aktivita - ZAUJÍMAVOSTI Z ELEKTROTECHNIKY -  formou prednášky žiakom ukázal Ing. Uličný, učiteľ elektrotechnických predmetov.

            3. aktivita - ZAUJÍMAVOSTI Z MATEMATIKY A FYZIKY - zábavnou formou  pripravila Mgr. LAciaková. Žiaci riešili rôzne hlavolami, krížovky, sudoku a iné úlohy z medzinárodnej sústavy jednotiek SI.

            4. aktivita - CESTNÉ A STAVEBNÉ MECHANIZMY -  Zamestnanci Cestných a stavebných mechanizmov BBSK predstavili žiakom svoju prácu  a stroje, na ktorých celoročne pracujú, oboznámili ich s výhodami a nevýhodami tejto práce. Niektorým chalanom sa splnil sen, keď si mohli sadnúť do veľkých cestárskych áut a "zašoférovať na sucho".

            5. aktivita - ZENIT V ELEKTROTECHNIKE - žiaci elektrotechnických odborov  si zmerali svoje sily vo svojich vedomostiach vo forme testu a vo svojich zručnostiach riešením úloh na zapájanie rôznych elektrotechnických schéme v novučkej učebni elektrotechniky.

            Súťaž sa uskutočnila aj za finančnej podpory nadácie VSE.

            6. aktivita - PRVÁCKY FUTBAL - každoročne sa medzi prvákmi nájdu aj výborní futbalisti. S cieľom odhaliť tieto talenty a zároveň si zašportovať, pani učiteľka Mgr. Chrapánová zorganizovala toto zmeranie si vzájomných síl vo futbale.

            7. aktivita - KURZ NA VYSOKOZDVIŽNÝ VOZÍK - žiaci IV.A v týchto dňoch absolvujú kurz na vysokozdvižný vozík, ktorý sa realizuje na základe požiadaviek zamestnávateľov. Po úvodnej jednodňovej teoretickej príprave sa utorok  uskutočnil tréning ovládania a jazdy na vysokozdvižnom vozíku.

          • Uspeli sme v okresnom kole Jazykového WocaBee šampionátu!

            14. 11. 2023

            Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy                            s názvom Jazykový WocaBee šampionát.
            Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").
            Trieda II.B NEJ sa v rámci okresu Revúca umiestnila na vynikajúcom 1. mieste, trieda I.A ANJ na 2. mieste a  trieda I.B ANJ na 3. mieste,  vďaka čomu získali ceny a postúpili do krajského kola.

            Najúspešnejší riešitelia:

            ANJ:   I.A    Jaroslav Oravec                                 NEJ:   I.B    Aleš Boldyš

                        I.B     Lacko Lakatoš                                             II.B    Roman Šaliga

                                                                                                         II.A    Radoslav Russó

          • JEDEN SVET

            14. 11. 2023

            Žiaci I.A a  II.B triedy sa zapojili do 24. ročníka medzinárodného festivalu dokumentárneho filmu Jeden svet. Ústrednou témou festivalu bola LÁSKA. Žiaci si online pozreli animovaný dokumentárny film Život v Kábule režisérky Caroline Gillet a dokumentárny film  O BARIPEN Hrdosť režisérky Very Lackovej. Následne sa žiaci zúčastnili online diskusie k filmom.

            Do diskusie k filmu Život v Kábule sa zapojila študentka medicíny Meena Sulaimankhail (z Afganistanu).  Na besede porozprávala o svojej vlastnej skúsenosti  z Afganistanu, o evakuácii z krajiny a o jej živote na Slovensku.

            O filme O BARIPEN Hrdosť diskutovala Michaela Mudroňová a Ingrida Oláhová, ktorá sama pochádza z prostredia generačnej chudoby.

          • Na vždy sa zachová v pamäti stužková ...

            10. 11. 2023

            ... si zaspieval nejeden štvrták zo IV.A, keď išiel vo štvrtok, 9.11.2023, do školy. Keďže o dievčatá je na našej škole núdza, stužkovú slávnosť sme zorganizovali v priestoroch školy slávnostným odovzdaním stužiek od pani riaditeľky. Momenty z tejto slávnostnej udalosti si môžete pozrieť na nasledujúcich záberoch.

            Všetkým štvrtákom blahoželáme a držíme im palce pri príprave na maturitné skúžky.