• Holokaust

            27. 2. 2024

            Mesto Revúca v spolupráci s Múzeom holokaustu v Seredi  zorganizovalo v priestoroch Prvého slovenského gymnázia v Revúcej  pre žiakov SŠ besedu, na ktorej pracovníčka tohto múzea svojim výkladom a ukážkami  poukázala na deportovanie Židov do koncentračného tábora Auschwitz. Prezentácia tohto obdobia bola zakončené diskusiou, v ktorej sa žiaci dozvedeli odpovede na otázky z obdobia 2. svetovej vojny a holokaustu.

            Všetkých prítomných v závere pozvala na návštevu Múzea holokaustu, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi.

          • MyMachine Slovakia

            17. 2. 2024

            MyMachine je vzdelávací program rozvíjajúci tvorivé myslenie. Jeho jedinečnosť spočíva v spolupráci troch úrovní vzdelávacieho systému – základných, stredných odborných a vysokých škôl. Na konci každého cyklu programu je vysnívaný vynález. Oveľa dôležitejšia je však cesta k jeho vytvoreniu v multidisciplinárnom tíme, ktorý zapája rôzne vekové kategórie žiakov a študentov. MyMachine v sebe snúbi princípy „Design Thinkingu“, projektového a rovesníckeho vzdelávania. Deti a mladí ľudia sa učia pracovať v tímoch, komunikovať, rešpektovať vzájomne svoje talenty, kriticky myslieť a tvorivo pristupovať k riešeniu problémov. Program kladie dôraz na STE(A)M – vedu, technológiu, inžinierstvo, umenie a matematiku. 

            K dnešnému dňu už prebehli 2 pracovné stretnutia žiakov ZŠ I.B. Zocha, SOŠ v Revúcej s vysokoškolákmi z Technickej univerzity vo Zvolene. Pôvodný nápad, myšlienku, žiakov ZŠ (čiernobiely obrázok) stredoškoláci po vzájomnej dohode upravili (vymysleli 2 variabilné riešenia využitia hracieho stola) a následne vysokoškoláci naprojektovali. Ich vynález vidíte na nasledovných obrázkoch.

            V mesiacoch marec-máj dôjde k výrobe futbalového kútika, pričom sa na jeho výrobe budú spolupodieľať aj žiaci ZŠ. O krásnej myšlienke uplatnenia tvorivosti a vzájomnej spolupráce medzi žiakmi ZŠ, SŠ a VŠ prebehol aj rozhovor v Rádiu Regina RTVS, ktorý si môžete vypočuť.

          • Dôležitá informácia !!!

            16. 2. 2024

            Riaditeľka SOŠ v súlade so Sprievodcom školským rokom   MŠVVaŠ SR na šk. rok 2023/2024 oznamuje všetkým žiakom a pedagogickým zamestnancom školy, že v dňoch

             

                                                   19. februára 2024 - 23. februára 2024

             

            budú prebiehať jarné prázdniny

             

            Vyučovanie bude pokračovať  26. februára 2024 t. j. v pondelok  podľa  platného rozvrhu nepárneho týždňa.

          • Mám ťa rada, mám ťa rád...

            15. 2. 2024

            Tieto slová včera určite zazneli z mnohých úst  ľudí, ktorí si týmito slovami, pekným úsmevom, kvietkom alebo bozkom pripomenuli Valentína. Hoci je zostava našej školy prevažne mužského pohlavia, jej zamestnankyne chceli tento sviatok  žiakom aj kolegom pripomenúť v podobe valentínskej výzdoby. 

            Ďakujem žiakom IV.A, že si v tento deň spomenuli na svoju triednu učiteľku.

          • 3D TLAČ - súťaž

            9. 2. 2024

            ŽILINSKÁ UNIVERZITA Fakulta riadenia a informatiky vyhlásila súťaž pre stredoškolákov v 3D tlači, ktorá pozostáva z troch kôl a potom z finálového kola priamo na FRI UNIZA. Z našej školy sa prihlásil žiak II.A triedy odboru mechanik strojov a zariadení ADAM TOMŠÍK, ktorý tému prvého kola zvládol úspešne s výrobkom, zobrazeným na fotografiách. V ďalších kolách mu palce.

          • Školské kolo SOČ

            9. 2. 2024

            Dňa 8.2.2024 sa v priestoroch dielní odborného výcviku uskutočnilo školské kolo stredoškolskej odbornej činnosti. Tento rok sa do neho zapojil len jeden žiak - Tibor Ruszó, z III.A, z odboru mechanik elektrotechnik. Jeho súťažná práca sa volala "Chata bez možnosti pripojenia na distribučnú sieť." 

            Svoju prácu odprezentoval odbornej komisii (Ing. Beľák, Ing. Sopko-Zima, Ing. Uličný), pod dohľadom publika zloženého zo žiakov III.A  a vedenia školy. Všetci prítomní uznali kvalitu samotnej práce aj prezentácie a zaželali Tiborovi veľa šťastia na krajskom kole SOČ.