• Súťaž zručnosti ZŠ v elektrotechnike

            31. 5. 2023

            Dňa 31.5.2023 sa v priestoroch dielní odborného výcviku na našej škole konal 4. ročník súťaže zručnosti základných škôl v elektrotechnike.  Tento rok sa do nej zapojili žiaci zo základnej školy z Jelšavy, Lubeníka a zo ZŠ Hviezdoslavovej a J. A. Komenského z Revúcej. 

            V úvode súťaže prebehla odborná inštruktáž k úlohe, ktorej cieľom bolo zospájkovať blikačku na bicykel podľa návodu.

            V ďalšej časti žiaci navštívili 3 zmodernizované učebne z projektu Podpory pre menej rozvinuté okresy ROP MIRRI SR. Žiak prvého ročníka odboru mechanik strojov a zariadení, Adam Tomšík, im predviedol svoje prvé skúsenosti   s prácou na 3D tlačiarni.

            Pred samotnou súťažou ešte prebehol samotný nácvik potrebných zručností za pomoci pánov majstrov Beľáka a Šepíka.

            Po občerstvovacej prestávke  prebehla samotná súťaž, v ktorej sa hodnotila funkčnosť zapojenia, vzhľad a kvalita letovania.

            Po kontrole funkčnosti a obodovaní prác sa na prvých troch miestach umiestnili nasledovní žiaci:


                                     1. miesto - Ivan Kuru, ZŠ Lubeník

                                     2. miesto - Maroš Samko, ZŠ Lubeník

                                     3. miesto - Lukáš Bitala, ZŠ Hviezdoslavova Revúca


            Výhercom blahoželáme a všetkým účastníkom ďakujeme za slušné správanie a preukázané technické zručnosti.

          • ROZLÚČKA ŠTVRTÁKOV

            21. 5. 2023

            Piatok bol ten deň, kedy žiaci končiacich ročníkov dostali vysvedčenia, rozpisy na ústne maturitné skúšky a slávnostne sa rozlúčili s našou školou. Zázrakom prišli skoro všetci, boli krásne vyobliekaní a v dobrej nálade.  

            Ako býva dobrým zvykom, tretiaci im slávnostne vyzdobili triedu. Výzdoba ich upozorňovala na rôzne cesty v živote, ktoré ich čakajú: zamestnanie, úrad práce, väzenie, vysoká škola alebo mamahotel.  Slávnostným prípitkom si všetci zaželali veľa šťastia na maturitných skúškach aj v živote, veľa zdravia a odhodlania, prekonávať prekážky, ktoré im prinesie život.

            Učiteľský kolektív  sa pripája k tretiakom a želá našim končiacim žiakom aj veľa šťastia pri ťahaní otázok a ústnych odpovediach.

          • ROZLÚČKOVÝ FUTBAL

            19. 5. 2023

            17.5.2023 bol deň, kedy sa žiaci nižších ročníkov rozlúčili so žiakmi štvrtého ročníka futbalovým turnajom. Štvrtáci si tak mohli vyvetrať svoje hlavy a nastúpiť tak na  akademický týždeň. Rýchle útoky, skvelá obrana, veľké napätie a obeta, boli znakmi skoro všetkých zápasov.

            Žiaci hrali s takým nasadením, ako naši hokejisti na majstrovstvách sveta v hokeji.  

            Hoci rozdiely v počte bodov medzi jednotlivými družstvami boli malé, nakoniec najväčšie futbalové majstrovstvo ukázali žiaci III.A. 

            Výhercovia:

                         1.miesto - III.A                   2. miesto - II.A                  3. miesto - I.B 

            Všetci futbalisti majú náš obdiv za zanietenie s akým hrali a chválime ich za športové správanie.

          • Celoslovenské kolo SOČ

            18. 5. 2023

            Dňa 27. apríla 2023 sa naši žiaci Kevin Lalík a Tibor Ruszó zúčastnili 45. ročníka celoštátnej prehliadky stredoškolskej odbornej činnosti, ktorá sa konala na SOŠ vinársko - ovocinárskej v Modre. V kategórii 05 ŽIvotné prostredie, geografia a geológia sa umiestnili  na krásnom 5. mieste.

            ĎAkujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

          • PROGRAMUJME V ARDUINO a PLC

            12. 5. 2023

             

            TAk sa nazýval 1. ročník súťaží žiakov elektrotechnických odborov v programovaní  Arduino a PLC, ktorý sa konal 12.5.2023. Súťaže sa uskutočnili za finančnej podpory nadácie VSD a Regionálneho  operačného programu, Podpory najmenej rozvinutých okresov MIRRI SR. Žiaci si 1. a 2. ročníka programovali v Aruino a 3. a 4. ročníka v PLC.  Ako sa im práca darila môžete vidieť na fotkách.

             

            V súťaži programovania v Arduino sa žiaci umiestnili v nasledovnom poradí:

                      1. miesto: Tibor Ruszó, II.B

                      2. miesto: Adam Tomšík, I.A

                      3. miesto: Roman Šaliga, I.B

             

            V súťaži programovania v LOGO sa žiaci umestnili nasledovne:

                     1. miesto: Lukáš Kacián, IV.A

                     2. miesto: Peter Krága, IV.A

                     3. miesto: Gabriel Koreň, IV.A

          • VÝROBA HMYZÍCH DOMČEKOV ZAČALA

            11. 5. 2023

            Jednou z aktivít projektu Kvalitný odborný výcvik - záruka ďalšieho uplatnenia na trhu práce z Regionálneho operačného programu Podpora pre menej rozvinuté okresy je aj výroba 10 hmyzích domčekov a ich distribúcia po základných  a materských školách v Revúcej. Žiaci odboru stavebná výroba a stolár spojili sily a začali s ich výrobou. Jedni  napílili jednotlivé komponenty z dreva, druhí začali s montážou domčekov.

          • MLADÝ ODBORNÍK GEMERA

            6. 5. 2023

            Dňa 4.5.2023 sa naši žiaci zúčastnili súťaže  Mladý odborník Gemera 2023, ktorú organizovali SMZ a. s. Jelšava. Žiaci stredných odborných škôl z Rožňavy, Tisovca a z Revúcej tu odprezentovali svoje súťažné práce v 2 kategóriách: strojárstvo a elektrotechnika. O tom, že aj na SOŠ v Revúcej sa nájdu šikovní budúci odborníci svedčia dve prvé miesta našich žiakov:

                   1. miesto v  kategórii strojárstvo - Adam Tomšík, 1. ročník, odbor mechanik strojov a zariadení

                   1. miesto v kategórii elektrotechnika - Tibor Ruszó, 2. ročník, odbor elektromechanik

            Odborná komisia ocenila vysokú úroveň súťažných prác a Adamových prezentačných schopoností a Tiborových odborných vedomostí. 

            Cieľom súťaže bolo okrem porovnania sa získaných zručností stredoškolákov  aj prilákanie záujmu žiakov zo základných škôl na Gemeri o technické odbory. Veríme, že im účasť na tejto akcii pomôže pri výbere ich strednej školy  v budúcnosti.

            Naše poďakovanie patrí samozrejme víťazom, odborným mentrorom a aj ostatným našim žiakom, ktorí prezentovali svoje práce a pripseli k dobrému menu našej školy.

            Ď A K U J E M E !

             

            Súťaž sa zrealizovala za finančnej podpory nadácie VSE a Regionálnemu operačnému programu na podporu najmenej rozvinutých okresov MIRRI SR.