• Exkurzia v SMZ a.s. Jelšava

            30. 10. 2023

            Dňa 26.10.2023 sa študenti druhého ročníka štúdijného odboru 2174 K technik mineralurg zúčastnili exkurzie v SMZ  a. s. Jelšava. Sú to študenti, ktorí budú od budúceho školského roka vykonávať odbornú prax v tomto závode. Podľa hesla: ,, Lepšie je raz vidieť, ako 100krát počuť", sme sa rozhodli pre túto formu výučby. Študenti boli najskorej v bani, kde videli priamo pri práci vŕtaciu súpravu a kolesový nakladač. Potom sa prešlo viacerými prevádzkami, kde im zamestnanci vysvetľovali činnosť jednotlivých strojov a zariadení, ktoré sa používajú v závode od ťažby až po finálny produkt ( lis, drvič, mlyn, rotačná pec, šachtová pec, linka - hmoty, dopravníky ... ). Celou exkurziou nás sprevádzal Mgr. Peter Cikray, za čo mu chcem touto cestou poďakovať. Ďakujem aj študentom II.Atcm za slušné správanie na exkurzii, ktorá patrila k tým najdlhším, aké som absolvoval.

                                    Emanuel Krajči

          • Strojári na exkurzii

            20. 10. 2023

            Dňa 18.10.2023 sa študenti 2. a 3.ročníka štúdijného odboru 2413 K mechanik strojov a zariadení zúčastnili exkurzie v závode Essity Slovakia s.r.o v Gemerskej Hôrke. Študenti boli oboznámení s históriou závodu, s produktami, ktoré sa v ňom vyrábajú a hlavne pod vedením pána Tibora Tomšíka prešli viacerými výrobnými halami, kde im pekne vysvetlil činnosť niekoľkých typov automatizovaných liniek s rôznymi dopravnými zariadeniami.

            Exkurzia dopadla super a všetkým zúčastneným ďakujem. 

          • Zaujala nás robotika a virtuálna realita

            19. 10. 2023

            Dňa 17.11.2023 sa dvaja učitelia našej školy zúčastnili v Detve prezentácie produktov v oblasti robotiky, virtuálnej reality a automatizácie, využiteľných vo vyučovacom procese na strednej škole. Tieto produkty nás nadchli už minulý rok tak, že vďaka schválenému projektu v rámci ROP Podpore najmenej rozvinutých okresov MIRRI  SR si ešte v tento školský rok 5 robotických ramien Robot Dobot  zakúpime. Škola a aj zamestnávatelia vidia obrovský potenciál  v robotike a automatizácii výrobných procesov a preto sa snažíme vyučovací proces stále modernizovať.  

          • REGIONÁLNY VEČER PARTNEROV VSD

            1. 10. 2023

            Predstavenstvo VSD a. s. Košice si chcela pozvaním na Regionálny večer partnerov VSD oceniť vzájomnú spoluprácu so svojimi partnermi, organizáciami, úradmi  a spolupracujúcimi školami . Regionálny večer partnerov VSD sa uskutočnil vo štvrtok 28. septembra 2023 v zrenovovanom areáli VSD v Poprade. Návštevníkom bola ukázaná expozícia, ako dnes funguje Energetika InAk a inovatívne a digitálne novinky  spoločnosti.  O kultúrne obohatenie sa postaral detský husľový orchester Tereza a jej deti, ktorý si pripravil spektrum moderných a klasických piesní.