• MLADÝ ODBORNÍK GEMERA

            6. 5. 2023

            Dňa 4.5.2023 sa naši žiaci zúčastnili súťaže  Mladý odborník Gemera 2023, ktorú organizovali SMZ a. s. Jelšava. Žiaci stredných odborných škôl z Rožňavy, Tisovca a z Revúcej tu odprezentovali svoje súťažné práce v 2 kategóriách: strojárstvo a elektrotechnika. O tom, že aj na SOŠ v Revúcej sa nájdu šikovní budúci odborníci svedčia dve prvé miesta našich žiakov:

                   1. miesto v  kategórii strojárstvo - Adam Tomšík, 1. ročník, odbor mechanik strojov a zariadení

                   1. miesto v kategórii elektrotechnika - Tibor Ruszó, 2. ročník, odbor elektromechanik

            Odborná komisia ocenila vysokú úroveň súťažných prác a Adamových prezentačných schopoností a Tiborových odborných vedomostí. 

            Cieľom súťaže bolo okrem porovnania sa získaných zručností stredoškolákov  aj prilákanie záujmu žiakov zo základných škôl na Gemeri o technické odbory. Veríme, že im účasť na tejto akcii pomôže pri výbere ich strednej školy  v budúcnosti.

            Naše poďakovanie patrí samozrejme víťazom, odborným mentrorom a aj ostatným našim žiakom, ktorí prezentovali svoje práce a pripseli k dobrému menu našej školy.

            Ď A K U J E M E !

             

            Súťaž sa zrealizovala za finančnej podpory nadácie VSE a Regionálnemu operačnému programu na podporu najmenej rozvinutých okresov MIRRI SR.

          • STRELECKÁ SÚŤAŽ

            17. 4. 2023

            Dňa 12.4.2023 sa konala strelecká súťaž. Žiaci si vyskúšali strieľať s laserovou puškou na terče. Súťažilo sa  v položkách L,S,L,S. Strieľali dve položky v kľudovom režime a dve položky po záťaži.  Najúspešnejší strelec bol Patrik Bajús, ktorý si nastrieľal plný počet bodov (20).

            Umiestnenie:    1. miesto:              Patrik Bajús

                                     2. miesto:              Martin Šepík

                                     3. Miesto               Zoltán Gyongyosi

          • ZNOVA VÍŤAZI!

            3. 4. 2023

            V piatok, 31.3.2023, sa na SOŠ dopravnej vo Zvolene konalo krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti. Súťažili v nej stredoškoláci z celého Banskobystrického kraja v rôznych súťažných kategóriách. Našu školu reprezentovali dve práce: Kevin Ľalik a Tibor Ruszó v kategórii 05 Životné prostredie, geografia, geológia s prácou "Múdry kôš" - 1. miesto a v kategórii č.12 Elektrotechnika, hardware, mechatronika Tibor Ruszó  s prácou "Automatická triediaca linka" - 4. miesto.  Obe práce svedčia o tom, že chlapcov elektrotechnika baví a pod odborným okom pána majstra Mgr. Beľáka sa vedia na podobné súťaže a prezentovanie prác  pekne pripraviť a hájiť tak dobré meno školy.                               

                                                             Ďakujeme a opäť B L A H O Ž E L Á M E !

            Na celoslovenskom kole, ktoré sa bude konať v Modre 25. - 28.4.2023, budeme držať chalanom palce!

          • PORAZILI SME ICH A VYHRALI! Sme prví!

            31. 3. 2023

            ​​​​Zakričali žiaci nášho súťažného družstva  v zložení Kevin Lalik, Tibor Ruszo a Ján Alexa, keď sa dozvedeli výsledok tímovej súťaže VSD, ktorej sa zúčastnili 30.3.2023 v Košiciach.  Súťažili vo veľmi silnej konkurencii  stredných škôl s elektrotechnickým zameraním z Košíc, Prešova, Popradu a Michaloviec. Originálny nápad, funkčný model, precízne spracovanie, snaha našich žiakov niečo nové  sa naučiť a vytvoriť,  v spojení s  odbornými skúsenosťami pána majstra Mgr. Beľáka, boli zárukou úspechu, ktorý ocenila  odborná porota. Aj v malom meste Revúca sa nájdu šikovní žiaci, učitelia a budúci odborníci.                                               

                                            Sme na Vás hrdí a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Keďže Revúca leží v prekrásnom prostredí NP Muránska planina, v ktorom sa nachádza viacero turistických chatiek a útulní, v našej práci sme sa pokúsili navrhnúť riešenie elektrifikácie turistickej chaty (pomocou ostrovného fotovoltaického systému), ktorá je bez možnosti pripojenia na distribučnú sieť a s vlastným zdrojom vody. Energiu vody použili na chladenie potravín v ich originálne navrhnutej chladničke, ktorá sa veľmi zapáčila aj porotcom súťaže. "Našu prácu sme nazvali Chata na samote", informovali nás chalani víťazného družstva.

          • SILNÁ RUKA

            20. 2. 2023

            AWK Magnezit Revúca pod záštitou  SAWA Slovakia uskutočnil dňa 17. 2. 2023 na pôde SOŠ v Revúcej stretnutie tých najsilnejších  silákov a siláčiek zo ZŠ a SŠ v našom kraji. Milovníci armwrestlingu si zmerali svoje sily v nasledovných kategóriách:​

                 dievčatá do 15 rokov vo váhových kategóriách  -50, +50 kg  

                              nad 15 rokov                                          -60, + 60 kg

                 chlapci do 15 rokov vo váhových kategóriách    -60, + 60 kg

                              nad 15 rokov                                         -65, -70, -80, +80 kg​​​​​​

            Našu školu reprezentovali bratia Boldiovci (Fabián a Martin), Szajko Tomáš, Mušuka Braňo, Marko Bajús.

            Zo spomínaných žiakov sa najlepšie umiestnil BRAŇO MUŠUKA, ktorý vo svojej váhovej kategórii získal pekné 3. miesto.

            Všetkým našim súťažiacim ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a ostatným žiakom za príjmenú atmosféru a zaujímavo strávené dopoludnie.

            Ostatné fotky a videá niektorých zápasov si môžte pozrieť na facebookovej stránke školy.

          • VALENTÍN inak...

            14. 2. 2023

            Dnes je jeden z najkrajších dní v roku Deň Valentína - sviatok zaľúbených. Aj na našej škole sa nájdu žiaci a pracovníci, ktorí si  tento deň uctia sladkosťou, bozkom, objatím a milým slovom blízkemu človeku. Sladkosti s vinšom vo forme ""valentínok" nás privítali hneď na vrátnici našej školy. To, ako poňali tento krásny deň naši žiaci, si môžete pozrieť v krátkej videodokrútke. Hoci jej kvalita nie je najlepšia, veríme, že sa pobavíte...

             

            Krásny Valentín!

            Rozhovory s našimi spolužiakmi a učiteľmi.

            Ďakujeme im za odvahu.

          • DEŇ KOMPLIMENTOV

            6. 2. 2023

            Vždy mi ponúkneš pomocnú ruku.

            Som rád, že si tu pre mňa.

            Si skvelý priateľ…

             

            Ľudské slovo má veľkú silu, vie človeka povzbudiť, láskavo pohladiť, ale aj zraniť a ublížiť. Na okamih sa zamyslime, kedy naposledy sme niekomu povedali niečo milé?

            Lichôtka, prejav úcty, zdvorilosti, či poklony charakterizuje deň, ktorý je určený komplimentom. Každý z nás má rád pochvalu alebo úprimne mienenú poklonu, každý chce zažiť príjemný pocit výnimočnosti, ktorý mu vyčarí úsmev na tvári, zlepší náladu a dodá pocit istoty a dokonalosti. Takto príjemne sa mohli cítiť aj žiaci a zamestnanci našej školy na Deň komplimentov, ktorého cieľom bolo povedať si navzájom čo najviac milých slov a oceniť to, čo sa nám páči na iných. Naši žiaci i zamestnanci si vyskúšali, aké to je kompliment dať a zároveň aj prijať. Zistili, ako málo stačí k tomu, aby niekomu spríjemnili deň.                                   Po škole boli rozmiestnené vopred pripravené komplimenty, ktoré si  mohli odtrhnúť a darovať osobe, ktorú majú radi.  Komplimenty si adresovali osobne, ale aj písomne. Veď láskavé slová pôsobia na nás  ako liečivý dážď. Výsledkom zozbieraných komplimentov bol strom komplimentov a silueta ľudského tela vyplnená milými a úprimnými výrokmi vo viacerých jazykoch.

            Našim želaním je, aby sme si pekné a milé slová nevraveli len v tento špeciálny deň, ale aby sa stali každodennou súčasťou nášho života. Potom bude každý deň krajší a lepší... :)