• Mám ťa rada, mám ťa rád...

            15. 2. 2024

            Tieto slová včera určite zazneli z mnohých úst  ľudí, ktorí si týmito slovami, pekným úsmevom, kvietkom alebo bozkom pripomenuli Valentína. Hoci je zostava našej školy prevažne mužského pohlavia, jej zamestnankyne chceli tento sviatok  žiakom aj kolegom pripomenúť v podobe valentínskej výzdoby. 

            Ďakujem žiakom IV.A, že si v tento deň spomenuli na svoju triednu učiteľku.

          • 3D TLAČ - súťaž

            9. 2. 2024

            ŽILINSKÁ UNIVERZITA Fakulta riadenia a informatiky vyhlásila súťaž pre stredoškolákov v 3D tlači, ktorá pozostáva z troch kôl a potom z finálového kola priamo na FRI UNIZA. Z našej školy sa prihlásil žiak II.A triedy odboru mechanik strojov a zariadení ADAM TOMŠÍK, ktorý tému prvého kola zvládol úspešne s výrobkom, zobrazeným na fotografiách. V ďalších kolách mu palce.

          • Školské kolo SOČ

            9. 2. 2024

            Dňa 8.2.2024 sa v priestoroch dielní odborného výcviku uskutočnilo školské kolo stredoškolskej odbornej činnosti. Tento rok sa do neho zapojil len jeden žiak - Tibor Ruszó, z III.A, z odboru mechanik elektrotechnik. Jeho súťažná práca sa volala "Chata bez možnosti pripojenia na distribučnú sieť." 

            Svoju prácu odprezentoval odbornej komisii (Ing. Beľák, Ing. Sopko-Zima, Ing. Uličný), pod dohľadom publika zloženého zo žiakov III.A  a vedenia školy. Všetci prítomní uznali kvalitu samotnej práce aj prezentácie a zaželali Tiborovi veľa šťastia na krajskom kole SOČ.

          • Dôležitý oznam !!!

            19. 12. 2023

            Vážení rodičia, milí žiaci

            Riaditeľka školy oznamuje všetkým žiakom:

            1. dňa 22. decembra 2023, t.j. piatok udeľuje riaditeľské voľno z organizačných dôvodov,

            2. vianočné prázdniny trvajú od 23. decembra 2023 do 7. januára 2024,

            3. vyučovanie po vianočných prázdninách pokračuje 8. januára 2024, t.j. v pondelok podľa rozvrhu párneho týždňa.

          • Vianoce s vôňou dreva ...

            5. 12. 2023

            Tento rok naši žiaci pod vedením majstrov pripravili krásnu vianočnú výzdobu vytvorenú z dreva. Zapojili sa do nej žiaci skoro zo všetkých učebných aj študijných odborov. Vznikol tak prekrásny skoro 150 cm anjel, vianočná drevená dedinka, advetné drevené sviečky , lampáše, kostolíky, domčeky apod. Výsledný efekt je prekrásny.

            Prídte sa aj Vy nadýchnuť ten krásnej vianočnej atmosféry, ktorú vytvorili žiaci a zaranžovali dievčatá (zamestnankyne našej školy), ktoré  tiež prispeli s prekrásnymi vlastne vyrobenými vianočnými ozdobami

          • ZENIT V STROJÁRSTVE - 1. miesto

            30. 11. 2023

            Dńa 29.11.2023 sa uskutočnilo na SOŠ TaS v Brezne krajské kolo, 24.ročník súťaže ZENIT v strojárstve. Našu školu reprezentoval študent druhého ročníka odboru 2413 K mechanik strojov a zariadení ADAM TOMŠÍK v kategórii R ( ručné opracovanie ), ktorá pozostáva z teoretickej (test na PC) a praktickej časti (výrobok). Adam na krajskom kole nesklamal a  získal 1.miesto.  Budememu držať palce na celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční v dňoch 18. - 21.marca 2024 v Banskej Bystrici.

             

          • PREVENCIE NIE JE NIKDY DOSŤ - DROGY!

            23. 11. 2023

            Dňa 22.11.2023 do našej školy nečakane zavítali príslušníci vojenskej polície s interaktívnou prednáškou o drogách a závislostiach. Študenti mali možnosť dozvedieť sa viac o škodlivosti tabakových výrobkov, drôg a závislostiach. Príslušníci vojenskej polície si so sebou priniesli aj dvoch cvičených psov, ktorí sú cvičení na hľadanie nebezpečných látok.V rámci tejto prednášky si niektorí dokonca vyskúšali odber odtlačkov a mohli vidieť názornú ukážku vyhľadávania výbušnín. Po prednáške mali študenti možnosť nahliadnuť do kufríka na odber pachových stôp či pýtať sa otázky.

            Tešíme sa na ďalšiu nečakanú návštevu, ktorá zistí ...

          • BURZA SŠ

            16. 11. 2023

            Dnes sa konala pre žiakov ZŠ v Dome kultúry v Revúcej Burza stredných škôl. Predstavitelia SŠ z blízkeho aj ďalekého okolia predstavili svoju ponuku študijných a učebných odborov na školský rok 2023/2024. Veríme, že aj naši žiaci zaujali  prezentáciou našej školy a výrobkami a prácami, ktoré predvádzali.

            Ďakujeme im za ich aktivitu a prezentovanie.