• KVALITNÝ ODBORNÝ VÝCVIK - záruka ďalšieho uplatnenia na trhu práce

            23. 1. 2023

            Tento dlhý nadpis predstavuje názov schváleného projektu našej školy z Ministrestva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na Podporu najmenej rozvinutých okresov v hodnote 93 587 €. Projekt je zameraný na modernizáciu dielní odbornej výchovy a zabezpečenie učebných pomôcok potrebných pre odborný výcvik. V rámci projektu postupne dôjde k úprave priestorov jednotlivých učební praktického vyučovania, ako aj nákupu nových počítačov, k modernizácii učební elektrotechnických predmetov, ručného spracovania kovov a dreva. V 1. etape prác vidíme na fotografiách, ako žiaci odboru stavebná výroba (I.U a II.U) a murár (I.B a II.B) opravujú steny  učebne pre ručné spracovanie kovov a natierajú ich. Na ďalších záberoch žiaci I.A osadzujú nové osvetlenie.

          • Okresné kolo vo futsale

            23. 1. 2023

            Dňa 13.1.2022 Centrum voľného času v Revúcej zorganizovalo v telocvični našej školy okresné kolo stredných škôl  vo futsale. Zúčastnilo sa ho 4 stredné školy z okresu Revúca. Našu školu reprezentovali dve družstvá. Hra bola plná osobných súbojov, aktivity a obetovania. Spočiatku niektorí žiaci zabudli na pravidlá far play, ale po nezhodách, ktoré si vyjasnili turnaj pokračoval ďalej s nasledovným umiestnením hráčov:

                                                 1. miesto - Gymnázium Martina Kukučína Revúca

                                                 2. miesto - Stredná odborná škola Revúca

                                                 3. miesto - Stredná odborná škola Tornaľa.

            Ďakujeme našim žiakom za reprezentáciu školy, bojovnosť  a obetavosť v hre.

             

          • VIANOČNÁ DESIATKA

            22. 12. 2022

            Takto výstižne nazvali učitelia vianočnú súťaž pre žiakov našej školy, ktorá pozostávala z 10 vianočných súťažných disciplín. Keďže o voľnom dni ani nevedeli, bola to pre nich príjemná zmena, návrať do detských čias a privítanie ducha Vianoc. Veľmi rýchlo odhodili tašky a zapájali sa do nasledovných disciplín:

                                  1. Vianočný kvíz                             6. Čarovný mešec

                                  2. Vianočné prianie                         7. Vianočný punč

                                  3. Vianočná vločka                         8. Vianočná lentilka

                                  4. Môj Mikuláš                                9. Hod vianočnou guľou

                                  5. Vianočný vietor                         10. Vianočná nálada

            O dobrej nálade počas tohto posledného školského dňa v tomto kalendárnom roku svedčia aj fotky z jednotlivých súťažných disciplín.

            Zaujímavé kreslené výtvory vznikli pri kreslení Mikuláša so zakrytými očami.

            Najväčšiu podobu dosiahol svojím umeleckým dielom Marko, posúďte sami.

            Zábavný deň sme ukončili v oddychovej zóne pri vôni punču. Po slávnostnom vyhodnotení celej súťaže  pani riaditeľka predniesla slávnostný príhovor.

            1. miesto  -  Bajús Marko  (IV.A)

            2. miesto  -  Brindzák Jakub  (I.B)

            3. miesto  -  Zubák-Veronák Erik  (IV.A)

            Vianočné prázdniny sa začínajú a veríme, že v januári sa všetci stretneme oddýchnutí, zdraví a plní sily.

          • DÔLEŽITÝ OZNAM !!!

            21. 12. 2022

            Riaditeľka SOŠ Generála Viesta č. 6 v Revúcej oznamuje všetkým žiakom školy, že :

            1. Dňa 22. decembra 2022 t.j. vo štvrtok udeľuje riaditeľské voľno pre všetkých žiakov školy.

            2. Od 23. decembra 2022 do 8. januára 2023 trvajú vianočné prázdniny.

            Vyučovanie bude pokračovať od 9. januára 2023 podľa rozvrhu párneho  týždňa.

          • ZIMNÁ PANORÁMA

            14. 12. 2022

            Ak chcete mať dobrú náladu a potešiť sa z krásnej prírody Muránskej planiny pozrite si fotky žiakov III.A z ich turistického prechodu z Javorín cez Muránsky hrad do Muráňa, ktorý absolvovali 13.12.2022. 

            A každý žiak, ktorý ukáže pani učiteľke Chrapánovej na fotkách Šiance, Cigánku, Muránsku Hutu, Tisovec, Veľkú lúku, Prednú Horu, hucule dostane z telesnej výchovy 1.

            Pozrite si fotky a pokochajte.

                                               

          • Vianočný stolnotenisový turnaj

            14. 12. 2022

            Keďže sa nám ku koncu roka počas začínajúcej vianočnej atmosféry prestáva chcieť učiť, radi sa zúčastňujeme rôznych školských aktivít. Tak tomu bolo aj 9.12.2022, kedy si svoje sily zmerali žiaci našej školy v stolnom tenise.

            Najlepšími hráčmi boli:

                     1.miesto: Ferko Ján, II.B

                     2.miesto: Grlák Patrik I.A

                     3.miesto: Schusser Ivan II.U

             

          • Nadnárodné projektové stretnutie projektu Erasmus+

            11. 12. 2022

            Spojená škola  v Detve realizuje so svojimi partnermi z Česka, Nemecka a Chorvátska projekt v rámci programu Erasmus+ „Technické inovácie v teórii a praxi“.  V dňoch 4.12. - 6.12. 2022 sme zrealizovali  3. nadnárodné projektové stretnutie, ktoré sa konalo v Základnej škole a strednej škole Oselce. Zúčastnili sa ho všetci projektoví partneri – Spojená škola v Detve, školy v rámci 1. slovenského strojárskeho klastra teda aj Stredná odborná škola, Generála Viesta č.6 v Revúcej, ktorá bola zastúpená riaditeľom školy Ing. Františkom Lukášom, ďalej Strukovna škola Đurđevac, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice a Střední škola a Základní škola, Oselce.

            Na úvod sme sa venovali kontrole úloh a dodržiavania plánovaného harmonogramu. Venovali sme sa tiež finančným aspektom projektu. Program stretnutia bol rozdelený do 3 základných častí. V prvej časti sme sa venovali finalizácii výstupu O1, ktorý bola zameraný na analýzu trhu práce a spoluprácu škôl so zamestnávateľmi. Výstup umožnil porovnať ekonomickú situáciu zapojených krajín a regiónov ako aj požiadavky na odborné vzdelávanie v jednotlivých krajinách. Zahŕňa tiež viaceré prieskumy medzi žiakmi a absolventmi.

            V ďalšej časti sme sa venovali analýze dvoch mobilitných stretnutí, ktoré sa uskutočnili u partnerov v Durdevaci resp. Třemošnici. Stretnutia sa uskutočnili za účelom zhodnotenia výstupov projektu. Prispeli k ich úspešnej implementácii. Partneri budú môcť všetky výstupy využívať vo svojom výchovno-vzdelávacom procese. Učitelia počas mobility v chorvátskom Durdevaci mohli otestovať kurikulá ako aj viaceré učebné pomôcky, ktoré pripravili ich kolegovia zapojený do tvorby intelektuálnych výstupov. Žiacka mobilita v Třemošnici slúžila predovšetkým testovaniu nástrojov kariérneho poradenstva a prepájaniu vzdelávania na jeho jednotlivých stupňoch. Mobilita bola súčasťou Týždňa vedy a techniky. Žiaci jednotlivých partnerských škôl si najskôr v rámci spoločných aktivít pripravili program a následne ho prezentovali žiakom miestnej základnej školy. Súčasťou mobility boli tiež zaujímavé prednášky a exkurzie ako aj workshopy zamerané na vstup do zamestnania.

            V závere stretnutia sme finalizovali ostávajúce výstupy a vybrali vhodné časti výstupov na testovanie počas mobility pre žiakov, ktorá sa uskutoční v roku 2023 v Durdevaci. Sústredíme sa na oblasť riadenia ľudských zdrojov v rámci ekonomických profesií a pneumatické systémy pre technické profesie.

            Okrem workshopov a diskusií o výstupoch projektu sme absolvovali prehliadku podnikov  Škoda Transportation. Kultúrny program zahrňoval prehliadku mesta a návštevu tradičných vianočných trhov.

            Obsah tohto článku vyjadruje iba názor autora. Európska komisia nie je zodpovedná za akékoľvek použitie informácií v ňom obsiahnutých. Projekt bol spolufinancovaný programom Európskej komisie Erasmus+.                                                                    

          • ZENIT v elektrotechnike

            9. 12. 2022

            Dňa 9.12.2022 si žiaci prvých až štvrtých ročníkov elektrotechnických odborov na našej škole zmerali svoje vedomosti a zručnosti v školskom kole Zenit v elektrotechnike. Aj keď sa pri teoretickom teste trochu zapotili s výsledkom praktickej časti boli všetci spokojní. Najlepšie sa umiestnili:

                                            1. miesto Ruszó Tibor, II.B

                                            2. miesto Šaliga Dominik III.A

                                            3. miesto Kacián Lukáš  IV.A

                     Všetkým úspešným riešiteľom, ako aj výhercom ďakujeme a  blahoželáme! 

             

          • Technici mineralurgovia na exkurzii

            5. 12. 2022

            Dňa 2.12.2022 sa žiaci III.A odoru technik mineralurg zúčastnili exkurzie v Baníckom múzeu v Rožňave. Prešli si všetky tri expozície, ktoré sa týkali baníctva, dobývania rúd a aj prírodovednej časti. Bola možnosť vidieť rôzne horniny a minerály nielen z okolia Rožňavy, ale videli aj staré nástroje, náradie, spôsoby ťažby rudy, stroje súvisiace s úpravou a dopravou a taktiež vizualizácia v ťažnej klietke ťažby rudy v Nižnej Slanej. Foto - minerály, vrtné kladivo, nakladanie pomocou lopatového nakladača, parný stroj zo Škodovky(100ročný), ťažná klietka a vizuálne prevedenie, žiaci pri parnom stroji, ťažný stroj, parný stroj, získavanie zlata.

                                                                                                                ing. Kručko