• OZNAM

            6. 2. 2021

            Milí žiaci, 

            na základe včerajšieho uznesenia vlády SR nemôžme od pondelka 8. 2. 2021 otvoriť školu ani pre končiace ročníky vzhľadom na vážnu epidemiologickú situáciu v okrese aj v meste Revúca. Od pondelka teda pokračujeme v dištančnom vzdelávaní, preto využite ešte tento týždeň do prázdnin na aktívne zapájanie sa do vzdelávania. O ďalších zmenách vás budem informovať v priebehu prázdnin. 

            Prajem vám všetkým pevné zdravie , aby sme sa mohli po prázdninách zapojiť do prezenčnej prípravy.

                                                                                                                      Ing. František Lukáš

          • Na našich pedagógov sa nezabúda ani v čase koronakrízy.

            7. 1. 2021

            Už dlhšie obdobie sa snažíme pred Dňom učiteľov navrhovať pedagógov našej školy  na morálne ocenenie. Učinili sme tak aj v roku 2020. Rok plynul, tak sme si mysleli,  že ani teraz nebudeme úspešní pri nomináciách. Opak bol pravdou, lebo v závere roka 2020 našich dvoch pedagógov čakalo prekvapenie v poštovej schránke – zásielka od Ministerstva školstva vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Oceneným pedagógom bol doručený Ďakovný list svätého Gorazda za celoživotnú prácu a rozvoj odborného vzdelávania a výchovy žiakov od pána ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga.  Z časti listu citujem: „ Z dôvodu opatrení súvisiacich s koronavírusom sa Vám, žiaľ nemôžem poďakovať osobne a stretnúť sa s Vami, tak, ako bolo zvykom, na Deň učiteľov 28. marca 2020. Nepodarilo sa mi to ani v náhradnom termíne. Nič to však nemení na fakte, že si veľmi vážim Vašu prácu, odhodlanie a kreatívnosť.“  

             Chceme sa touto cestou poďakovať  celému kolektívu školy  a najmä pánovi ministrovi školstva, vedy, výskumu a športu za toto významné životné ocenenie.

                                                                                                                             Ing. Ján Sopko – Zima

                                                                                                                             Ing. František  Lukáš

          • Významná udalosť v živote Strednej odbornej školy, Generála Viesta č.6 v Revúcej – Vstup do systému duálneho vzdelávania.

            7. 1. 2021

            Záver roka 2020 bol obohatený o mimoriadne významnú udalosť v živote našej strednej odbornej školy, keď dňa 18. decembra 2020 sme na pôde SMZ, a.s. Jelšava podpísali  Zmluvu o duálnom vzdelávaní. 

            Podpis zmluvy potvrdili významné osobnosti spoločnosti, a to Ing. Roman Gažúr – predseda predstavenstva, Ing. Ivan Nemeth, MBA – podpredseda predstavenstva a Ing. František Lukáš - riaditeľ školy. Podpisom tejto zmluvy bola zavŕšená etapa po certifikácii pracovísk stavovskými organizáciami Slovenskou banskou komorou a Asociáciou priemyselných zväzov. Nová Zmluva o duálnom vzdelávaní zahŕňa študijné odbory 2174 K technik mineralurg, 2697 K mechanik elektrotechnik, 2413 K mechanik strojov a zariadení a učebný odbor 2683 H -11 elektromechanik silnoprúdová technika.

            Uplatnením tejto zmluvy môžu žiaci základných škôl uzatvárať učebnú zmluvu medzi zákonným zástupcom žiaka a SMZ, a.s. Jelšava po úspešnom absolvovaní prijímacieho konania na našej strednej odbornej škole.  Žiaci po zaradení do systému duálneho vzdelávania budú vo zvýšenej miere nadobúdať odborné vedomosti a zručnosti tak, aby sa mohli bezproblémovo uplatniť  vo  svojom budúcom zamestnaní, ktoré bude garantované pre úspešných absolventov duálneho vzdelávania. Takto bude pre žiakov otvorená možnosť  pokračovať vo svojej kariére na pracoviskách, ktoré budú dobre poznať a pracovať  spolu s ľuďmi, ktorí im odovzdajú svoje skúsenosti už počas štúdia tak, aby sa mohli stať dobrými odborníkmi vo svojom odbore  a zarobiť si svoje prvé eurá už počas štúdia.

                                                                                                                                  Ing. František Lukáš

                                                                                                                                      riaditeľ školy   

          • Vianočné prekvapenie

            5. 1. 2021

            18. december  2020 bol dňom, ktorým sme sa blížili k najkrajším sviatkom roka, Vianociam. V tento deň sa vedenie školy rozhodlo odovzdať neobyčajný vianočný dar. Bolo to zapožičanie notebooku pre žiakov prvého a druhého ročníka študijného odboru technik mineralurg. Dar bol odovzdaný po zrelej úvahe a návrhoch triednych učiteľov I.A a II.A triedy. Takto sa počítač dostal do viacpočetnej rodiny, kde bude užitočným pomocníkom pri dištančnom vzdelávaní. Veríme, že tento dar bude pomáhať získavať nové vedomosti a zručnosti až do riadneho úspešného ukončenia štúdia oboch žiakov. K tomu im želáme veľa zdaru a chuti do štúdia.

                                                                                                                             Ing. František  Lukáš

                                                                                                                                 riaditeľ školy

          • Bubnujeme, aby deti bolo lepšie počuť!

            9. 12. 2020

            Pod záštitou CPPPaP v Revúcej dňa  19.11.2020 zorganizovala PhDr. Janka Dojčárová aktivtu

            Bubnujeme, aby deti bolo lepšie počuť!

            Toto podujatie bolo kordinované s Centrom Slniečko - národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch.

            Cieľom bolo spolu so všetkými študentami stredných a základných škôl v Revúcej v online priestore  sa pridať k tejto výzve a to  bubnovať za ochranu a práva detí, pretože sme tu v prvom rade pre deti a teda aj pre Vás všetkých, aby sme Vás chránili podporovali, a povedali spoločne NIE akémukoľvek zlému zaobchádzaniu s ľuďmi.

            Nejde len o fyzické násilie ako také, pod násilie spadá všetko čo ubližuje tomu druhému, čo ho ponižuje, zastrašuje, čokoľvek kedy sa ten druhý necíti dobre a nie je v  poriadku. Je smutný, trápi sa niečím, či má strach.

            Prečo teda bubnovali?

            Hovorí sa, že ticho pred násilím deti neochráni. Preto je hlavnou myšlienkou tohto podujatia heslo:

            „Aby deti bolo lepšie počuť!“

            S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme prehliadať, nebudeme o ňom mlčať, keď len mávneme rukou, že veď to nevadí, keď sa v triede druhému vysmievajú, veď to nevadí, veď to nevadí, keď je niekto smutný, veď to nevadí keď niekto plače...a tvárime sa, že sa nás to netýka…tak takýmto spôsobom akoby súhlasíme s ubližovaním.

            Všimnete si vo Vašej triede, keď je niekto smutný?

            Ako môžeme druhému pomôcť, keď má nejaké trápenie?

            Na začiatok úplne postačí, keď sa začneme rozprávať o tom ako sa druhý cíti, všímať si čo prežíva. Už tak bude vedieť, že niekomu na ŇOM záleží, to je veľmi dôležitá prvá pomoc. Potom postupne povzbudzovať ho, aby sa zdôveril aj niekomu dospelému so svojim trápením.  Dospelému, ktorému dôveruje, ktorý ho vypočuje, pochopí. Spoločne potom môžete hľadať aj cesty smerom k nám do poradne, pretože sme tu pre Vás. Vždy Vám poskytneme možnosti pomoci a podpory.

            Našu školu na tejto aktivite vzorne reprezentovali žiaci a žiačky:

            Henrieta Bibláková, Lujza Ivanová, Patrik Farkaš, Jakub Kvetko, Kevin Lalík a Dominik Šaliga

            Za ich vzornú reprezentáciu  im v mene vedenia školy patrí úprimné poďakovanie.

             

            Ing. Ján Sopko Zima -  výchovný poradca

          • Neprehliadnite! - Vydávanie sociálneho štipendia

            19. 11. 2020

            Oznamujeme žiakom, že sociálne štipendium za mesiac november 2020 sa bude vyplácať dňa 23. a 24. novembra 2020 v čase od 10.00 hod. do 11.30 hod v pokladni.
            Prosíme o dodržanie termínu !!!

            Preberanie štipendia bude umožnené za dodržania všetkých opatrení súvisiacich s ochranou pred šírením koronavírusu (ochranné rúško na tvár, dodržiavanie odstupov atď.).
            Vstup po jednom !!! Doneste si vlastné pero a občiansky preukaz.

          • Neprehliadnite! - Vydávanie sociálneho štipendia

            19. 10. 2020

            Oznamujeme žiakom, že sociálne štipendium za mesiac október 2020 sa bude vyplácať dňa 21. a 22. októbra 2020 v čase od 10.00 hod. do 11.30 hod v pokladni. 
            Prosíme o dodržanie termínu !!!

            Preberanie štipendia bude umožnené za dodržania všetkých opatrení súvisiacich s ochranou pred šírením koronavírusu (ochranné rúško na tvár, dodržiavanie odstupov atď.). 
            Vstup po jednom !!! Doneste si vlastné pero a občiansky preukaz.