• Oslávili sme DEŇ ZEME akčne

            27. 4. 2022

            Pri príležitosti Dňa Zeme sa od piatka 22. apríla 2022 konali v našom regióne viaceré podujatia zamerané na čistenie rieky Muránka a jej prítokov.

            Deň Zeme je ekologicky motivovaný sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia.

             Podľa slov  pracovníčky Správy NP Muránska planina, Ing. J. Schmidtovej, prázdnych rečí a nadávaním od stola sa ešte nikdy nič nevyriešilo a nič sa  nezlepšilo. Ak chceme dosiahnuť zmenu k lepšiemu v čomkoľvek, musíme si vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce. Preto sme si opäť vyhrnuli rukávy a znovu sme sa zapojili do tejto výzvy, do spoločnej akcie nášho mesta a Národného parku Muránska planina a to do čistenia vodných tokov prechádzajúcich našim mesto. Žiaci II.A triedy čistili vodný tok Zdychavka, ktorý preteká cez mesto. Vyzbierali sme 9 vriec odpadu.

            Z časti riek Zdychavka a Muránka a bezprostredného okolia Revúcej tak zmizlo približne 2590 kg odpadu.

             

          • POĎAKOVANIE ZA POMOC

            13. 4. 2022

            Poďakovanie za pomoc

            Už od polovice marca tohto roku sa aktívne zapája naša stredná odborná škola do pomoci odídencom zo susednej Ukrajiny. Pomáhame skoro tridsiatke ľudí, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy kvôli vojnovým operáciám. Škola ako taká zabezpečuje ubytovanie a komunikáciu .Stravu nám pomáha zabezpečovať Školská jedáleň pri Gymnáziu Martina Kukučína za čo  im patrí poďakovanie. Urobiť zo šesť rokov nepoužívaného internátu miesto aspoň pre dočasné bývanie si vyžaduje veľa ďalších aktivít, s ktorými nám pomohli viaceré organizácie. Veľké ďakujem patrí nášmu zriaďovateľovi Banskobystrickému samosprávnemu kraju za základnú materiálnu pomoc, ďalej OLÚP, n. o. Predná Hora za  pomoc pri vybavení kuchynky, Farskej charite Revúca za materiálnu a ľudskú pomoc, ale aj našim zamestnancom, ktorí pomohli, či už materiálne, alebo svojim pracovným nasadením, a ktorí pomáhajú nad rámec svojich povinností každý deň.  Významným pomocníkom pri zabezpečovaní nepretržitej pomoci je  aj ÚPSVaR Revúca, ktorému patrí poďakovanie za dobrovoľníkov pomáhajúcim našej škole zvládať množstvo úloh pri poskytovaní pomoci v rôznych oblastiach života. Situácia sa neustále mení ale s pomocou vás všetkých sa nám to darí úspešne zvládať .

            Všetkým ešte raz vyjadrujem , veľké ďakujem.

                                                                                                       Ing. František Lukáš

                                                                                                         riaditeľ školy

          • Mobilita Erasmus+

            11. 4. 2022

            Spojená škola Detva realizuje so svojimi partnermi, medzi ktorých patrí aj Stredná odborná škola v Revúcej v rámci 1. Slovenského strojárskeho klastra a partnermi z Česka, Nemecka a Chorvátska projekt v rámci programu Erasmus+ „Technické inovácie v teórii a praxi“. Vďaka zlepšeniu pandemickej situácie sa podarilo zorganizovať prvú mobilitu pre pedagogických zamestnancov. Na pôde školy privítala učiteľov a majstrov zo všetkých partnerských krajín.

            Mobilita prebiehala ako kombinácia odbornej konferencie a testovania doterajších výsledkov projektu.

            Viac informácii: https://ssdetva.proxia.sk/2022/04/02/mobilita-erasmus/