• OLYMPIJSKÝ DEŇ – SPOLOČNE ZA MIEROVÝ SVET

            30. 5. 2022

            Dňa 27.5. 2022 sa naša škola  zapojila do štvrtého pilieru  Olympijského dňa „SPOLOČNE PRE LEPŠÍ SVET“, ktorý bol tohto roku venovaný na téme Mier. V úvode aktivity účastníci viedli dialóg na tému solidarita, mier, lepší svet. Neskôr myšlienky a názory  žiaci položili na plátno. Súťaž otvoril pán riaditeľ Ing. František Lukáš.

            Výtvarné práce boli umiestnené v priestoroch oddychovej zóny žiakov a zverejnené na stránke školy.  Všetkým zúčastneným žiakov ďakujeme za ich tvorivé práce a názory.

          • Deň Európy 9.máj 2022

            24. 5. 2022

            V rámci projektu Ambasádorská škola Európskeho parlamentu sme oslávili deň Európy rôznymi vzdelávacími a zábavno – súťažnými aktivitami, ktorých cieľom bolo zvýšiť informovanosť žiakov o EÚ.

            Študenti 1. až 3. ročníka boli rozdelení do skupín, v ktorých postupne absolvovali rôzne aktivity (prezentácia, kvíz, slepá mapa, kartová hra – hodnoty EÚ) zamerané na rôzne oblasti života v EÚ.

            Tešíme sa, že môžeme byť členom Európskej únie hlavne vďaka aktivitám, ktoré nám ponúka tento projekt.

          • Európsky deň solidarity a spolupráce medzi generáciami – 29. apríl

            24. 5. 2022

            Čoraz viac sa stretávame s pojmom generation gap (generačný rozdiel) - mladí nemajú záujem o starých ľudí a starí ľudia nerozumejú mladým. Rozdiely sa môžu prejaviť v názoroch či hodnotách a môžu vyústiť do problémov.

            V rámci tohto dňa sa naši študenti rozhodli spríjemniť seniorom chvíle strávené v  Zariadení opatrovateľskej služby – Cilka v Revúcej a taktiež im pomôcť s obnovou vstupných brán. Študenti obrúsili staré nátery, ktoré nanovo namaľovali. Pridali sa k nim aj seniori zo zariadenia.

            Generácie medzi sebou môžu fungovať v perfektnej symbióze, stačia na to odhodlaní ľudia, ktorí si uvedomujú, ako sa navzájom môžeme obohatiť. Niekedy stačia maličkosti, prísť na návštevu, pozdraviť sa, porozprávať sa, pýtať sa na ich život alebo len malou pomocou prejaviť záujem.

          • Súťaž zručnosti žiakov ZŠ v elektrotechnike

            24. 5. 2022

            Dňa 23. 5. 2022 sa v priestoroch zmodernizovanej dielne elektrotechniky konala súťaž žiakov základných škôl v elektrotechnike. Do súťaže sa prihlásilo 9 žiakov zo 4 základných škôl  z nášho regiónu. Po úvodnom privítaní  Mgr. Beľák, majster odobrného výcviku, odprezentoval prítomným rôzne zaujímavosti z oblasti elektrotechniky a rôzne ukážky prác žiakov našej školy. Po odbornej inštruktáži výroby plošného spoja nasledovala samotná súťaž, ktorej cieľom bolo podľa návodu a elektrotechnickej schémy  vytvoriť blikač na bicykel.

                            

            Nezávislá porota hodnotila nasledovné kritéria: funkčnosť, vzhľad a kvalitu spájkovania. Ceny odovzdal riaditeľ školy Ing. František Lukáš a ocenil záujem súťažiacich o elektrotechniku. 

            Z hodnotiacej tabuľky vyplýva nasledovné umiestnenie žiakov:

                                1. miesto     Gažúr Roman, ZŠ Hviezdoslavova, Revúca     29 bodov

                                2. miesto     Grlák Michal, ZŠ Lubeník   26 bodov (rozhodla funkčnosť zariadenia)

                                3. miesto     Gömöry Martin, ZŠ J.A.Komenského, Revúca   26 bodov

            Na základe výpovedí žiakov môžme zhodnotiť, že súťaž žiakov zaujala, porovnali si v nej svoje vedomosti, zručnosti  a veríme, že záujem o elektrotechniku budú rozvíjať aj ďalej. Víťazom blahoželáme!

            Veľké ďakujem patrí aj spoločnostiam SPP a. s. Bratislava a VSD  a. s. Košice, za finančnej podpory ktorých škola zmodernizovala dielňu výroby plošných spojov.

             

             

             

          • SILNÁ RUKA

            17. 5. 2022

            Dňa 13.5.2022 sme zrealizovali školský turnaj v pretláčaní pod názvom SILNÁ RUKA.

            Pretláčanie rukou alebo armwresling je moderný šport a Slovensko patrí dlhodobo k jednej z najsilnejších krajín sveta. Každým   rokom sa tento šport teší vyššiemu záujmu spoločnosti. Súťaž v pretláčaní rukou nie je len o sile súťažiaceho, ale výhra záleží aj  od sily stisku, predlaktia, taktiky a hlavne správnej techniky. Školským turnajom sme žiakov oboznámili s týmto športom a podnietili ich záujem o armwresling.

            Súťaže sa zúčastnilo 12 chlapcov a súťažilo sa v pretláčaní ľavou aj pravou rukou. Rozhodovanie v súťaži sa rodilo pod profesijným dozorom p. Senku. Víťazi  v obidvoch kategóriách  boli odmenení vecnými cenami a diplomom.

            Ocenení ľavá ruka:                                                                        Ocenení pravá ruka:

            1. miesto – Samko Branislav                                                     1.  miesto – Boldi Martin
            2. miesto – Boldi Fabián                                                             2. miesto  - Boldi Fabian
            3. miesto -  Boldi Martin                                                             3.  miesto -  Anderko Miroslav
          • Úspech našich elektrikárov

            12. 5. 2022

            Dňa 5.5.2022 sa žiaci Kevin Lalík a Tibor Ruszó, pod vedením Mgr. Beľáka, zúčastnili tímovej súťaže, ktorú vyhlásil VSD a. s. Košice pod názvom Manažment odpadového hospodárstva.  Svojou metodikou triedenia odpadu na školách a prototypom Múdreho - inteligentného koša oslovili porotu tak, že získali cenu originality a pochvalu za nápad a myšlienku.

            Za úspešnú reprezentáciu školy im veľmi ďakujeme.