• Návšteva Európskeho parlamentu

            27. 9. 2022

            Po úspešnej výhre celoslovenského kola  súťaže Veľvyslanectvo mladých konaného dňa 26. 6. 2022 nás europoslanec pán Ivan Štefanec pozval na návštevu Európskeho parlamentu. Návštevy do Štrasburgu sme sa zúčastnili  spolu s Tiborom dňa 12.09.2022.  Našimi spolucestujúcimi boli víťazi rôznych súťaži za posledné dva roky, nakoľko kvôli pandemickej situácii Covid 19 sa návštevy parlamentu nemohli uskutočniť. Po strasti plnej 15 hodinovej ceste autobusom nás ráno privítalo krásne počasie a okúzlujúce mesto plné historických pamiatok s prekrásnymi výhľadmi. Po prehliadke mesta a Cathedrali  nás čakal spoločný obed v reštaurácii Flams. 14.09.2022 sme sa  v skorých ranných hodinách presunuli  do Európskeho parlamentu, kde nás milo privítal  europoslanec  p. Štefanec a urobil nám prehliadku veľkolepej budovy parlamentu. Taktiež sme mali možnosť vypočuť si po  rôzne diskusie europoslancov na rôzne témy. Domov sa nám nechcelo ísť, ale hoci cesta bola zdĺhavá a nepohodlná, výlet stál za to a nikdy naň nezabudneme.

                                                                                                                                          Kevin

            Článok zo spomínaného stretnutia nájdete aj na: https://zenskyweb.sk/clanok/53561-velvyslanectvo-mladych-v-strasburgu-spolocne-sme-silnejsi

             

          • Vzdelávanie autorizovaných osôb projektu SOK pokračuje

            19. 9. 2022

             

            Dňa 26. augusta 2022 sa opäť uskutočnilo pracovné stretnutie za účelom vzdelávania a uskutočnenia skúšok autorizovaných osôb v rámci národného projektu Systém overovania kvalifikácií v Slovenskej republike. 

            Tento projekt v spolupráci partnerov Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Európskeho sociálneho fondu, Operačného programu ľudské zdroje, ŠIOV, Asseco Central Europe, a.s. a Strednej odbornej školy Generála Viesta č. 6 v Revúcej umožní overenie kvalifikácie v oblasti sektoru Ťažba, úprava surovín a geológia záujemcom o získanie kvalifikácie spôsobom iným, ako je len formálne vzdelávanie. Naša škola sa stala autorizovanou inštitúciou už v máji 2022, aby mohla umožniť práve žiadateľom z nášho regiónu overiť si svoju kvalifikáciu. Overovanie sa bude môcť uskutočniť len pod dozorom skúšobnej komisie, ktorá pozostáva z národného garanta a dvoch autorizovaných osôb.

            Práve z týchto dôvodov úspešne absolvovali skúšky autorizované osoby pod vedením Ing. Františka Lukáša. ya a skúšajúceho Ing. Rudolfa Repiského PhD. zo SMZ, a. s. Jelšava aby mohla na jeseň pokračovať pilotná fáza tohto národného projektu,overovanie kvalifikácií pre spracovanie nerastných surovín na povrchu banských prevádzok.

                                                                                                                                      Ing. František Lukáš

                                                                                                                                          riaditeľ školy

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

            2. 9. 2022

            sa pre všetkých žiakov uskutoční dňa 5. 9. 2022 o 8,30 hodine v areáli školy. Žiaci prvého ročníka sa sústredia v aule na prvom poschodí, ostatní žiaci vo svojich triedach, podľa pokynov triedneho učiteľa.

            Podľa rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu  SR žiaci pri prvom nástupe do školy odovzdajú triednym učiteľom vyplnené a podpísané tlačivo  " Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti".