• Krajské kolo SOČ

            25. 3. 2024

            Dňa 22.3.2024 sa v Banskej Bystrici konalo krajské kolo stredoškolskej odbornej činnosti. Tento rok sa do nej prihlásil aj náš  žiak, Tibor Ruszó, z III.A, z odboru mechanik elektrotechnik so súťažnou prácou "Chata bez možnosti pripojenia na distribučnú sieť", v kategórii č. 12 Elektrotechnika, hardware, mechatronika. 

            Výborné prezentačné schopnosti Tibora, ako aj skvelá myšlienka práce postačili len na 4. miesto. Veríme, že toto hodnotenie komisie  ho neodradí pokračovať  v súťažných prácach aj naďalej. 

            ĎAkujeme za pekné reprezentovanie elektrotechnických myšlienok.

             

          • Dôležitá informácia!

            22. 3. 2024

            Riaditeľka SOŠ v súlade so Sprievodcom školským rokom MŠVVaŠ SR na šk. rok 2023/2024 oznamuje všetkým žiakom a pedagogickým zamestnancom školy, že v dňoch

             

                                                   28. marca 2024 - 2. apríla 2024

             

            budú prebiehať veľkonočné prázdniny.

             

            Vyučovanie bude pokračovať 3. apríla 2024 t.j. v stredu podľa platného rozvrhu párneho týždňa.

          • Okresné kolo v Super Florbale

            21. 3. 2024

            Centrum voľného času na Kollárovej ulici v Revúcej v spolupráci s Gymnáziom Martina Kukučína Revúca usporiadalo pre študentov stredných škôl z Revúcekeho okresu okresné kolo v Super Florbale.   V telocvični GMK  sa 20. marca 2024 zišlo 38 žiakov zo 4 škôl. Hralo sa systémom každý s každým, podľa vopred pripraveného vylosovania. O poradí pri rovnosti bodov troch družstiev rozhodli kritériá určené štatútom súťaže. Víťazom a zároveň postupujúcim do krajského kola sa stalo družstvo reprezentujúce Gymnázium Martina Kukučína v Revúcej pod vedením Mgr. Jána Fatľu. Na peknom druhom mieste sa umiestnilo naše družstvo. Uznali kvalifu víťaza a zároveň boli  radi zo svojho výsledku. 

            Vyhodnotenie:

            1.      miesto GMK Revúca

            2.      miesto SOŠ Revúca

            3.      miesto SOŠ Tornaľa

            4.      miesto SSOŠ Revúca

            Ďakujeme našim žiakom za športový výkon a slušnú reprezentáciu školy.

          • MY Machine - návšteva ZŠ na SOŠ

            21. 3. 2024

            Dňa 19. marca 2024 sa konalo v rámci projektu MY Machine ďalšie pracovné stretnutie štvrtákov zo  ZŠ I.B. Zocha v Revúcej, so žiakmi našej školy. Naši druháci, z odboru mechanik strojov a zariadení vyrobili jednotlivé diely futbalového kútika, ktorý vymysleli žiaci zo základnej školy. Keďže je zhotovený prevažne z borovice, v úvode stretnutia sa prítomní porozprávali o rôznych druhoch dreva a o nástrojoch, s ktorými sa dá ručne opracovať. V ďalšej časti žiaci podľa pokynov pána majstra Macha a Šepíka začali sami skladať futbalový kútik.  V stolárskej dielni sa tak ozývalo klopkanie kladív a všade vládlo nadšenie a vzájomná spolupráca. Žiakov ZŠ zaujímali aj ukážky prác na rôznych obrábacích strojoch a kládli množstvo otázok. V závere po predvedení ukážok práce na 3D tlačiarni si  z nej každý účastník odniesol vytlačeného smajlíka, ako spomienku na tento nevšedný a zaujímavý deň.

            O tom, že žiakom zo ZŠ I. B. Zocha sa táto návšteva páčila, svedčí aj odozva pani učiteľky Mgr. Motyčkovej koordinátorke projektu Mymachine Ing. Vančovej, ktorá nám napísala:

          • ŽILINSKÁ UNIVERZITA Fakulta riadenia a informatiky

            17. 3. 2024

            Adam Tomšík, žiak II.A triedy odboru mechanik strojov a zariadení, opäť zabodoval v 3. kole súťaže  pre stredoškolákov v 3D tlači a postúpil do finále, ktoré sa uskutoční tento týždeň v Žiline. Svoju šikovnosť ukázal nielen v súťažnom výrobku - vešiaku v podobe hudobného domu, ale aj postupom na celoslovenské kolo v súťaži ZENIT.

            Všetci mu budeme držať palce a veríme, že svoju ctižiadostivosť a pracovitosť zúročí do podoby pekného výsledku.

                                                                                                                       Adam drž sa!

          • Holokaust

            27. 2. 2024

            Mesto Revúca v spolupráci s Múzeom holokaustu v Seredi  zorganizovalo v priestoroch Prvého slovenského gymnázia v Revúcej  pre žiakov SŠ besedu, na ktorej pracovníčka tohto múzea svojim výkladom a ukážkami  poukázala na deportovanie Židov do koncentračného tábora Auschwitz. Prezentácia tohto obdobia bola zakončené diskusiou, v ktorej sa žiaci dozvedeli odpovede na otázky z obdobia 2. svetovej vojny a holokaustu.

            Všetkých prítomných v závere pozvala na návštevu Múzea holokaustu, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi.

          • MyMachine Slovakia

            17. 2. 2024

            MyMachine je vzdelávací program rozvíjajúci tvorivé myslenie. Jeho jedinečnosť spočíva v spolupráci troch úrovní vzdelávacieho systému – základných, stredných odborných a vysokých škôl. Na konci každého cyklu programu je vysnívaný vynález. Oveľa dôležitejšia je však cesta k jeho vytvoreniu v multidisciplinárnom tíme, ktorý zapája rôzne vekové kategórie žiakov a študentov. MyMachine v sebe snúbi princípy „Design Thinkingu“, projektového a rovesníckeho vzdelávania. Deti a mladí ľudia sa učia pracovať v tímoch, komunikovať, rešpektovať vzájomne svoje talenty, kriticky myslieť a tvorivo pristupovať k riešeniu problémov. Program kladie dôraz na STE(A)M – vedu, technológiu, inžinierstvo, umenie a matematiku. 

            K dnešnému dňu už prebehli 2 pracovné stretnutia žiakov ZŠ I.B. Zocha, SOŠ v Revúcej s vysokoškolákmi z Technickej univerzity vo Zvolene. Pôvodný nápad, myšlienku, žiakov ZŠ (čiernobiely obrázok) stredoškoláci po vzájomnej dohode upravili (vymysleli 2 variabilné riešenia využitia hracieho stola) a následne vysokoškoláci naprojektovali. Ich vynález vidíte na nasledovných obrázkoch.

            V mesiacoch marec-máj dôjde k výrobe futbalového kútika, pričom sa na jeho výrobe budú spolupodieľať aj žiaci ZŠ. O krásnej myšlienke uplatnenia tvorivosti a vzájomnej spolupráce medzi žiakmi ZŠ, SŠ a VŠ prebehol aj rozhovor v Rádiu Regina RTVS, ktorý si môžete vypočuť.

          • Dôležitá informácia !!!

            16. 2. 2024

            Riaditeľka SOŠ v súlade so Sprievodcom školským rokom   MŠVVaŠ SR na šk. rok 2023/2024 oznamuje všetkým žiakom a pedagogickým zamestnancom školy, že v dňoch

             

                                                   19. februára 2024 - 23. februára 2024

             

            budú prebiehať jarné prázdniny

             

            Vyučovanie bude pokračovať  26. februára 2024 t. j. v pondelok  podľa  platného rozvrhu nepárneho týždňa.