• Elektrikári zabodovali v tímovej súťaži!

            12. 4. 2024

            Snahou VSD  Košice je podporovať elektro stredoškolské vzdelávanie na východnom Slovensku a oceňovať tých študentov, ktorí chcú robiť viac ako si vyžadujú učebné osnovy. Tímovú súťaž VSD spoločnosť realizuje už 13 rokov. V spolupráci s Univerzitným vedeckým parkom TECHNICOM bola súťaž organizovaná  dňa 11.apríla 2024 v jeho priestoroch. Stretli sa v nej stredoškoláci prevažne z východného Slovenska a z Revúcej, ktorí si pripravili súťažnú prácu na tému" Navrhni, ušetri a optimalizuj energiu vo svojej škole". Naši prváci, Miro Gažúr a Tomáš Herčko (I.A), v spolupráci s Tiborom Ruszóm (III.A), pod vedením našich majstrov odborného výcviku vytvorili prácu s názvom Školské katakomby, ktorej cieľom bola rekonštrukcia osvetlenia v tmavých prechodových chodbách na prízemí školy, pričom v nej použili Led trubice s vlastným vymysleným a naprogramovaným PIR snímačom

             

            Súťažný tím z našej školy získal 3. miesto !

            Našim mechanikom elektrotechnikom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a veríme, že sa zapoja aj do ďalších súťaži!

          • UKONČENIE PROJEKTU

            6. 4. 2024

            Určite si žiaci pamätajú, aký vládol minulý rok zmätok v dielňach odborného výcviku. Vďaka finančnej podpore z programu Podpora najmenej rozvinutých okresov MIRRI SR sa nám podarilo získať financie na modernizáciu niektorých dielní odborného výcviku. Rukávy si vyhrnuli nielen majstri, ale aj žiaci a všetky aktivity úspešne zrealizovali. Celý priebeh modernizácie si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

             

            Ďakujeme MIRRI SR za finančnú podporu a veľké ĎAKUJEM patrí aj všetkým, ktorí dali ruku k dielu!

          • Koniec školským katakombám

            31. 3. 2024

            Takto môžme nazvať dve  tmavé spojovacie chodby na prízemí, v hlavnej budove našej školy. Za finančnej podpory VSD a. s. Košice a šikovnosti našich PRVÁKOV  MECHANIKOV ELEKTROTECHNIKOV, pod odborným okom pána majstra M. Šepíka, došlo v týchto chodbách k rekonštrukcii osvetlenia. Svietidlá žiaci upravili tak, aby sa spínali len pri prechode človeka chodbou, čím dôjde k úspore elektrickej energie a financií.

          • PODHRAD

            27. 3. 2024

            Určite všetci neviete, že ide o názov prameňa za obcov Muráň. Jeho návštevou 27.3.2024, si žiaci I.A tiež pripomenuli Svetový deň vody. Podhrad je  prameň pitnej vody, ktorý prúdi do obytných domov v celej Muránskej doline. 

            V rámci tejto enviromentálnej aktivity žiaci navštívili aj sysľovisko Biele vody a novovybudované rekreačné stredisko v jeho blízkosti.

          • SVETOVÝ DEŇ VODY

            27. 3. 2024

            Dňa 26.3.2024 sa žiaci I.U a II.A  zúčastnili exkurzie pri príležitosti  Svetového dňa vody.  V úvodnej časti exkurzie bol žiakom premietnutý film - Planéta Zem zhora 3, v ktorom sa žiaci presvedčili o veľkom význame vody pre spoločnosť aj jednotlivca. V druhej časti exkurzie navštívili čističku odpadových vôd v Revúcej, kde videli, ako sa recykluje odpadová voda z bytových objektov Revúčka, Revúca a okolie. Táto exkurzia bola pre nich zaujímavá a poučná.

          • CELOŠTÁTNE KOLO ZENIT

            27. 3. 2024

            V dňoch 19. - 21.3.2024 sa na Spojenej škole - SOŠ elektrotechnická v Banskej Bystrici konalo celoštátne kolo súťaže ZENIT v strojárstve, ktorého sa v kategórii R ( ručné obrábanie ) zúčastnil študent našej školy, žiak II.A triedy odboru 2413 K mechanik strojov a zariadení, ADAM TOMŠÍK. Postúpil sem ako víťaz krajského kola, ktoré sa konalo na SOŠ TaS v Brezne, na ktorom porazil minuloročného víťaza celoštátneho kola. Aj keď finálové kolo nevyšlo podľa predstáv, chcel by som Adamovi veľmi pekne poďakovať za reprezentáciu našej školy na takomto veľkom podujatí.

          • FINÁLE SÚŤAŽE STREDOŠKOLÁKOV V 3D TLAČI

            26. 3. 2024

            Dňa 22.3.2024 sa konalo finálové kolo súťaže 3D tlače na FRI UNIZA v Žiline. Z bezmála 200 stredoškolákov z celého Slovenska sa do finálového kola prebojovalo 11 súťažiacich. Je nám veľkou cťou, že sa medzi nich dostal aj študent našej  SOŠ v Revúcej, žiak II.A triedy Adam Tomšík, z odboru 2413 K mechanik strojov a zariadení.

            Výsledok je o to cennejší, že sa danej problematike venuje približne rok a jeho progres v tejto oblasti je obdivuhodný.

            Tešíme sa z jeho úspechu a gratulujeme!

          • Krajské kolo SOČ

            25. 3. 2024

            Dňa 22.3.2024 sa v Banskej Bystrici konalo krajské kolo stredoškolskej odbornej činnosti. Tento rok sa do nej prihlásil aj náš  žiak, Tibor Ruszó, z III.A, z odboru mechanik elektrotechnik so súťažnou prácou "Chata bez možnosti pripojenia na distribučnú sieť", v kategórii č. 12 Elektrotechnika, hardware, mechatronika. 

            Výborné prezentačné schopnosti Tibora, ako aj skvelá myšlienka práce postačili len na 4. miesto. Veríme, že toto hodnotenie komisie  ho neodradí pokračovať  v súťažných prácach aj naďalej. 

            ĎAkujeme za pekné reprezentovanie elektrotechnických myšlienok.

             

          • Dôležitá informácia!

            22. 3. 2024

            Riaditeľka SOŠ v súlade so Sprievodcom školským rokom MŠVVaŠ SR na šk. rok 2023/2024 oznamuje všetkým žiakom a pedagogickým zamestnancom školy, že v dňoch

             

                                                   28. marca 2024 - 2. apríla 2024

             

            budú prebiehať veľkonočné prázdniny.

             

            Vyučovanie bude pokračovať 3. apríla 2024 t.j. v stredu podľa platného rozvrhu párneho týždňa.